ILMAINEN toimitus alkaen 400 € - Toimitus 5 arkipäivässä – Vaihdot 14 päivän sisällä toimituksesta

Kashmirvilla – perustiedot.

Kashmir-blogi Peter Greša

Kashmirvilla on ylellisimpiä ja kalleimpia luonnontekstiilejä. Sen hyödyllisyyden ja esteettisien ominaisuuksien ansiosta se myös kuuluu maailman halutuimpiin tekstiileihin. Kashmirvillasta valmistetut tuotteet ovat hienoja, pehmeitä ja erittäin mukavantuntuisia. Kashmir-neule lämmittää ainakin kaksi kertaa enemmän kuin yhtä paksut lampaanvillasta tehdyt villapaidat. Kashmirvilla pitää muotonsa eikä menetä väriään - jos sitä hoidetaan hyvin, se kestää vuosia.    

Miten kashmirvillaa tuotetaan?

Kashmirvillaa saadaan kampaamalla kashmirvuohen pohjavillaa (hiusten pohjakerros). Tämä luonnoltaan äärimmäisen kestävä rotu elää Kiinan ja Mongolian ylätasangoissa. Kashmirvuohien pohjavilla on pehmeää, paksua ja suojaa hyvin jopa 40C pakkaselta. Kashmirlanka ja siitä tehty neule tai kaulahuivi (Pashmina) valmistuu pitkän prosessin kautta, jonka alussa on vuohien pohjavillasta keväällä ja kesällä saatu raaka-kashmirvilla. Tiesitkö, että normaalikokoiseen neuleeseen tarvitaan villaa 3-5 vuohesta? 

Miten ja minkä mukaan valita kashmirista valmistetut vaatteet?

Kun valitset kashmirista valmistettua neuletta tai muuta tuotetta, kiinnitä huomiota paitsi väriin ja kokoon, myös kashmirlangan kerroksien määrään (ns. "ply"). Juuri tämä parametri määrittää, minkälaisiin olosuhteisiin vaatteet sopivat. Yleensä mitä enemmän kerroksia, sitä paremmin neule lämmittää. Yleisimpiä ovat kaksikerroksiset kashmir-neuleet, joita on eniten tarjolla. Kashmirista valmistetut neuleet ja liivit ovat aina mukavan tuntuisia ja niitä voi käyttää ympäri vuoden. Paksuimmat, kylmimpään vuodenaikaan parhaiten sopivat kashmir-neuleet ovat jopa 10-12 kerroksisia. Niitäkin tietysti löytyy verkkokaupastamme.