ILMAINEN toimitus alkaen 400 € - Toimitus 5 arkipäivässä – Vaihdot 14 päivän sisällä toimituksesta

Miten raa'asta kashmirvillasta syntyy lämmin neule tai tyylikäs kaulahuivi?

Kashmir-blogi Peter Greša

Miten raa'asta kashmirvillasta syntyy lämmin neule tai tyylikäs kaulahuivi? Miten saadaan kashmiria?

Kashmirvillan kerääminen alkaa aikaisin keväällä, kun kashmirvuohet ovat alkaneet ravistella yltään niiden talven aikana Himalajan kovalta pakkaselta suojaksi kasvattaman rikkaan ja hienon alusvillan. Perinteisesti kashmirvillaa saadaan keräämällä kiville ja pensaille jääneitä isoja möhkäleitä. Vuohet hankaavat itseään kiviä ja pensaita vasten päästäkseen eroon lämpimästä villastaan. Keskeinen osa kashmirvillan tuotannosta kuitenkin tulee tehomaataloudesta, missä villaa saadaan kampaamalla. 

Kashmirlangan tuotantoon käytetään vain pohjavillaa, koska päällysvilla on liian paksu ja karhea, eikä se sovellu vaatteiden valmistamiseen. On hyvä mainita, että yhdestä vuohesta saadaan vuosittain noin 150 g kashmirvillaa, maailmanlaajuisesti vuosittain saadaan yhteensä noin 15 000 tonnia. On selvää, että kashmirvilla on harvinaisia ja laadukkaimpia luonnollisia kankaita.

Raaka-kashmirvillaa pestään ja lajitellaan, raaka-aine keritään langoiksi, joka sitten värjätään ja kuivataan. Sen jälkeen tulee tuotannon tärkein osa - kudonta, jolla raaka-aine päättyy vaatteisiin. Vaatteiden ominaisuudet riippuvat siitä, onko ne valmistettu automatisoidulla prosessilla tuotantolinjalla tai perinteisenä käsityönä. Tarjoamamme tuotteet ovat poikkeuksetta käsintehtyjä, joten kaikki kashmirvillan eristävät ominaisuudet säilyvät.