ILMAINEN toimitus alkaen 400 € - Toimitus 5 arkipäivässä – Vaihdot 14 päivän sisällä toimituksesta

Kashmirvillan hoito-ohjeet.

Kashmir-blogi Peter Greša

Niin kuin mikä tahansa villalaji myös kashmirvilla vaatii säännöllistä hoitoa. Kashmirvilla on ylellistä ja erittäin mukavaa materiaalia, jolla on erinomaisia esteettisiä sekä toiminnallisia ominaisuuksia. Kuten kaikki luonnontekstiilit, kashmirvillasta valmistettu vaate on myös herkkä ja huono hoito voi johtaa sen tuhoamiseen. 

Perussäännöt kashmirvaatteiden käyttämiseen

- Kashmirvilla säilyttää alkuperäisen luonteensa ja ominaisuutensa tuulettumalla. Varmista, ettet käytä neuletta kahta päivää peräkkäin - kashmirvaatteita tulee käyttää korkeintaan joka toinen päivä. Neuleen annetaan levätä ja tuulettua.  

- Älkää ikinä peskö kashmirvillaa yli 20 C lämpötiloissa. Kashmirvaate säilyttää alkuperäisen muotonsa, se ei kutistu eikä huovu ainoastaan, jos veden lämpötila ei ylitä 20 C. Jos päätät pestä neuleen pesukoneessa, käytä villapesuohjelmaa, jossa pesulämpötila on korkeintaan 20 C. Jos voit, pese neule kädessä. Älä koskaan vääntää neuletta käsin, linkoa vaate pesukoneessa, enintään 1000 kierrosta / min.     

- Nukkaantuuko neule? Nukkien pitäisi kadota kokonaan kahden tai kolmen pesun jälkeen. Nukkia ilmestyy eniten uusissa neuleissa, eikä se sinänsä ole huono merkki - villasta valmistetuissa tuotteissa nukkaantuminen kuuluu asiaan. Nukkien poistamiseksi voi käyttää esimerkiksi pehmeää harjaa.    

 - Älä koskaan anna pestyn ja lingotun neuleen kuivua auringossa tai kuivausrummussa - se voi aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia kankaan rakenteeseen, neule kutistuu ja menettää pehmeytensä.

- Kashmirvaatteita ei tarvitse silittää. Silitystä ei suositella.  

- Tärkein asia loppuun: muista aina noudattaa valmistajan ohjeita, jotka löytyvät vaatteen etiketistä.