ILMAINEN toimitus alkaen 400 € - Toimitus 5 arkipäivässä – Vaihdot 14 päivän sisällä toimituksesta

Missä myymänne vaatteet tuotetaan?

Kashmir-blogi Peter Greša

Kashmirvilla on kallista, muodikasta ja haluttua tavaraa. Neuleet ja muut kashmirista valmistetut vaatteet tuotetaan enemmän tai vähemmän onnistuneesti monissa eri yrityksissä ympäri maailmaa. Maailmanlaajuisesti suurin osa kashmirvaatteista valmistetaan Kiinassa, Euroopassa sitten Skotlannissa ja Italiassa. Eurooppalaisten valmistajien tuotanto on erittäin laadukasta, mutta hinta on vastaavien orientista tuotujen vaatteiden hintaa korkeampi. Syynä ovat mm. suuremmat taloudelliset työvoima-, varastointi- ja energiavaatimukset.

Suurin osa tarjoamistamme kashmirvaatteista tuotetaan Nepalissa, Himalajan juurella. Juuri siellä kashmirvillasta alettiin tuottaa ensimmäisiä kauniita ja tyylikkäitä kaulahuiveja, joista tuli maailman kalleimpia ja kauneimpia luonnontekstiilejä. 

Verkkokauppamme vaatteita tuottava valmistuslaitos sijaitsee Kathmandun lähellä. Se työllistää parhaita kutojia, joilla on sukupolvelta toiselle kulkevia ikivanhoja taitoja, joilla pashminahuivit valmistetaan. Tuotteitamme ei valmisteta teollisesti automatisoidulla tuotantolinjalla (niin kuin esim. Kiinassa).